Art Srbija: Online art galerija-promocija i prodaja umetničkih dela

Stranica posvećena materijalnom i duhovnom stvaralaštvu Srbije

Milena Ivković

Rođena u Smed. Palanci, živi i radi u Beogradu. Završila gimnaziju, magistar informacionih tehnologija. Radi kao profesor informatike u Petoj beogradskoj gimnaziji. Aktivno slika više od 25 godina. Kao umetnik gradi svoj prepoznatljiv stil, opirući se konvencionalnom shvatanju umetnosti. Zaštitni znak su bogati, topli koloriti i razigrani potezi sa jasnim odnosima, talasi kreativne energije koji moćno plene.

Izlagala je na više samostalnih izložbi: „Lavirint“, 2015., Nušić Fondacija; „Širenje vaših vidika“, „Božidarac 1947“, 2021., kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. „Raskršće“ u Art-galeriji Gastro bara; međunarodna izložba „Beogradski umetnički salon“ u galeriji Kuće legata 2020., kao predstavnik Srbije…„Umetnost nas spaja“ u galeriji „Nadežda Petrović“, 2023.

Stvara da bi poručila da život treba živeti i spoznati samog sebe.

Kontakt: 0605558359, ivkovic.milena888@gmail.com, Instagram: @milena_ivkovic_

Kolevka duša„, 2021, akril ulje na lesonitu, 80x120cm

Umetnička slika koja otkriva unutrašnji svet

Jedinstveno umetničko delo koje će vas odvesti na putovanje u dubine vašeg unutrašnjeg sveta. Ova predivna slika je rezultat maštovitosti umetnika koji je uspeo da prenese suptilnost i lepotu duše na platno.

Kolevka duša“ je slika koja vas poziva na introspekciju i istraživanje. Suptilne boje, mekani prelazi i fini detalji stvaraju atmosferu nežnosti i blagostanja. Ova slika prikazuje unutrašnju kolevku gde duše leže, mesto gde se rađaju snovi, ideje i emocije. Odmorite se i dozvolite da vas „Kolevka duša“ usmeri ka otkrivanju sopstvenih dubina.

Bilo da je postavljena u vašem domu, kancelariji ili prostoru za meditaciju, „Kolevka duša“ će stvoriti oazu mira i inspiracije. Njena prisutnost će vas podsetiti na važnost povezanosti sa sopstvenim bićem i podstaći na lični rast i razvoj. Dozvolite da vas inspiriše, umiri i podstakne na putovanje ka otkrivanju suštine sopstvene duše.

Uzdizanje duša„, 2021, akril – ulje na platnu, tehnika kristalizovanja, 120x80cm

Umetnička slika koja osvaja srca

Uzdizanje duša“ je jedinstvena umetnička slika koja oživljava mističnu i duhovnu dimenziju. Slika prikazuje grupu duša koje se uzdižu iz tamne tmine ka svetlosti i prostranstvu. Svaka duša nosi sa sobom jedinstvenu energiju i putovanje ka prosvetljenju. Uzvišene boje i nežni potezi četkice stvaraju atmosferu misterije i transcendencije.

Ova slika je duboko emotivna i poziva posmatrača da se zagleda u nju i istraži unutrašnji svet duše. Kroz svoje simboličko značenje, slika prenosi poruku o duhovnom razvoju, traganju za istinom i oslobođenju od svakodnevnih tereta. Uzdizanje duša nas podseća na važnost duhovnog puta i podstiče nas da prepoznamo svoju unutrašnju svetlost i potencijal.

Slika „Uzdizanje duša“ je izuzetno inspirativna i može biti upečatljivo umetničko delo u prostorima koji teže duhovnom podizanju i introspekciji. Svojom estetikom i simbolikom, ova slika osvaja pažnju i budi razmišljanja o dubljim pitanjima života i postojanja.

Uzdizanje duša“ je apstraktna kompozicija koja oživljava bojama, teksturama i pokretom. Njene meke linije i slojevi boja stvaraju harmoniju koja inspiriše i podstiče razmišljanje. Ova slika je duboka i višeslojna, pružajući mogućnost da se otkrije nova značenja i emocije svaki put kada je posmatrate.

Zaštitnik„, 2019, ulje na platnu, 120x80cm

Umetnička slika „Zaštitnik“ je delo izrađeno tehnikom ulja na platnu, koje prikazuje par labudova kao simbol zaštite i bezuslovne ljubavi.

Slika prenosi osećaj zaštite, bezuslovne ljubavi i podrške. Labudovi su simbol vernosti, zajedništva i zaštite. Njihova prisutnost na slici stvara osećaj mira i sigurnosti, kao da smo deo njihovog nežnog sveta a istovremeno deo Univerzuma i beskonačnosti.

Ova slika nas podseća na važnost ljubavi, zajedništva i podrške u našim životima. Labudovi su simbol veze između dvoje ljudi i njihove međusobne podrške. Oni nas inspirišu da negujemo duboke veze, da budemo tu jedni za druge i da pružimo zaštitu onima koje volimo. Kroz nju možemo se povezati s idejom da smo deo nežnog sveta međusobne zaštite i ljubavi, te da je ta veza vredna negovanja i čuvanja.

Umetničko delo „Zaštitnik“ nas podstiče da cenimo ljubav i podršku u našim životima. Ova slika nam pruža osećaj harmonije, sigurnosti i ljubavi. Kroz nju se možemo povezati s idejom da smo zajedno jači i da možemo pružiti zaštitu i podršku onima koji su nam važni.

Delfini„, 2019, Enkaustika, 80×120cm

Umetnička slika „Delfini“ izrađena je tehnikom enkaustika, što dodaje poseban sloj teksture i dubine ovom delu.

Slika prikazuje Delfine, morske životinje poznate po svojoj gracilnosti i inteligenciji. Tehnika enkaustika omogućava korišćenje voska obojenog pigmentima koji se nanose na podlogu i zatim zagrevaju, stvarajući slojeve i reljefe koji daju bogatstvo slici.

Boje koje se koriste su živopisne i morske, poput nijansi plave, zelene, žute na osnovi bele. Ove boje prenose osećaj fluidnosti i živahnosti okeana, dok slojevi voska stvaraju teksturu koja podseća na talase i pokret vode.

Slika „Delfini“ prenosi energiju i slobodu koju ovi prelepi morski sisavci donose. Njihov igrački ples prenose osećaj radosti i ljepote prirode. Kroz ovu sliku, umetnik nam prenosi osećaj povezanosti sa prirodom i želju da se uronimo u svet morskog života.

Enkaustička tehnika dodaje dodatnu dimenziju ovoj slici, ističući detalje delfina i njihovu eleganciju. Sve to zajedno stvara doživljaj prisutnosti ovih prelep i gracioznih bića i donosi nam mir i spokoj.

Slika „Delfini“ enkaustikom je izuzetan primer spajanja umetnosti i tehnike, stvarajući jedinstveno i intrigantno delo koje nas podseća na divljenje prirodi i njenom bogatstvu.

Ova slika nas inspiriše da se povežemo sa prirodom i cenimo lepotu i raznolikost morskog sveta. Ona nas poziva da osetimo radost i slobodu koju nam priroda pruža i da negujemo očuvanje okeana i njegovih stanovnika.

Delfini“ enkaustika je umetničko delo koje nas podstiče da zaronimo u dubine okeana i otkrijemo svet delfina, dok istovremeno osećamo snažnu povezanost sa prirodom i njenim čarima.

Ujedinjenje 999„, 2015, Miks medija, 51x83cm

Umetnička slika „Ujedinjenje 999“ je duboko emotivno delo koje prenosi snažnu poruku o jedinstvu i kolektivnoj snazi.

Svaka figura ima svoj jedinstveni oblik i teksturu, stvarajući kontrastne i intrigantne detalje na površini reljefa. Strukture i naglašene konture doprinose izražajnosti i dinamici scene. Kroz upotrebu dubine i senčenja, reljef stvara iluziju prostora i dodaje dubinu slici.

Ujedinjenje 999“ nosi sa sobom snažnu simboliku. Spajanje figura može predstavljati sjedinjenje različitih ideja, emocija ili entiteta. Može simbolizovati harmoniju, ravnotežu i jedinstvo koje se postiže kroz saradnju i međusobno razumevanje.

Tekstura i reljefna forma doprinose taktilnom doživljaju. Posmatrač može istraživati površinu i osećati različite teksture koje dodatno obogaćuju iskustvo umetničkog dela.

Ujedinjenje 999“ je delo koje izaziva interesovanje i poziva posmatrača da istražuje svaki detalj. Njegova kombinacija teksture, reljefa i simbolike stvara jedinstvenu estetiku i pruža mogućnost dubljeg razmišljanja o jedinstvu, spajanju različitih elemenata i snazi koju donosi zajedništvo.

Boje koje dominiraju slikom su jake, tople i žive, stvarajući osećaj energije i vitalnosti. Linije i oblici se prepliću i preplavljuju, simbolizujući međusobnu interakciju i mešanje individualnosti u kolektivnoj celini.

Ujedinjenje 999“ poziva nas da razmislimo o snazi koju stvaramo kada smo ujedinjeni i kada delujemo kao jedinstvena grupa. Ova slika nam predočava da je zajedništvo ključno za prevazilaženje prepreka i ostvarivanje pozitivnih promena u svetu.

Kroz svoju izražajnost, slika podseća nas da je jedinstvo mnogo moćnije od pukih pojedinaca. Ona nas inspiriše da radimo zajedno, da negujemo empatiju, razumevanje i podršku među ljudima.

Ova umetnička slika je poziv na solidarnost i razbijanje barijera koje nas razdvajaju. Ona nas podstiče da prepoznamo našu univerzalnu povezanost i da gradimo svet u kojem je svako priznat, podržan i voljen.

Ujedinjenje 999“ nas podseća da smo svi deo istog ljudskog roda i da zajedno možemo stvoriti svet u kojem vladaju mir, ljubav i razumevanje, povezani sa celim Univerzumom.

Strukture svemira„, 2023, akril na platnu, kombinovana, 120x80cm

Umetnička slika „Strukture svemira“ je delo koje koristi kombinovanu tehniku kako bi prikazalo složene i fascinantne strukture svemira.

Na slici se može videti apstraktna vizija svemira, sa mnoštvom složenih oblika, linija i tekstura koje se prepliću i stvaraju jedinstvenu kompoziciju. Umetnik je koristio kombinovanu tehniku, koja može uključivati različite medije poput boje, kolaža, tuša ili olovke, kako bi stvorio slojevitu i bogatu teksturu.

Boje koje se koriste su pretežno tamne i misteriozne, kao što su duboka plava, crna i bodo-crvena, koje simbolizuju tajanstvenost i beskrajnost svemira, a bela dodaje sjaj i dubinu slici.

Kombinacija različitih tehnika i tekstura stvara iluziju dubine i prostornosti, što doprinosi osećaju svemirske dimenzije. Umetnik može koristiti slojeve boje, teksture ili kolaža kako bi stvorio efekat dubine i prostornosti.

Slika „Strukture svemira“ nas vodi na putovanje kroz tajanstvene dubine svemira, otkrivajući složene strukture i zakonitosti koje leže van naše svakodnevne percepcije. Ona nas inspiriše da se divimo lepoti i složenosti univerzuma, i podstiče nas na razmišljanje o našem mestu u svemirskom kontekstu.

Umetničko delo „Strukture svemira“ donosi osećaj tajanstva, beskrajnosti i čuda svemira. Kroz ovu sliku možemo se povezati s idejom da svemir nosi nebrojene tajne i da postoji složeni sistem struktura koje nas fasciniraju i nadmašuju našu maštu.

Slika nas poziva da istražimo unutrašnji i spoljašnji svet, da razmišljamo o našem mestu u Univerzumu i o veličini i složenosti svemira. Ona nas podseća da smo deo nečeg mnogo većeg i dubljeg, što nas nadilazi, ali istovremeno nas oplemenjuje i inspiriše.

Ples predaka„, 2020, enkaustika

Umetnička slika „Ples predaka“ izrađena je tehnikom enkaustika, koja dodaje dubinu i bogatstvo ovom delu, naglašavajući njegovu emotivnost.

Na platnu se prikazuje grupa figura u plesnom pokretu, simbolično predstavljajući predke. Tehnika enkaustika omogućava korišćenje voska obojenog pigmentima koji se nanose na podlogu i zatim zagrevaju, stvarajući slojeve i teksturu.

Boje koje se koriste su tople i zemljane, sa nijansama zelene, crvene, žute i plave. Ove boje donose osećaj topline i povezanosti sa prirodom, dok slojevi voska stvaraju dodatnu dimenziju i teksturu koja doprinosi bogatstvu slike.

Slika „Ples predaka“ prenosi energiju, pokret i povezanost sa nasleđem i tradicijom. Grupa figura predstavlja zajednicu predaka koji su ujedinjeni kroz ples. Njihovi pokreti izražavaju radost, duhovnost i kontinuitet života.

Enkaustička tehnika dodaje dodatnu dubinu ovom delu, ističući detalje figura i njihovu vitalnost. Slojevi voska stvaraju teksturu koja podseća na energičnost i živost plesa.

Slika „Ples predaka“ enkaustikom je snažan prikaz povezanosti sa korenima, tradicijom i duhovnom dimenzijom. Ona nas podseća da smo deo lanca života, da je naša prošlost deo nas i da naši preci ostavljaju tragove koji nas oblikuju.

Ova slika nas inspiriše da se povežemo sa našim nasleđem i cenimo mudrost i iskustvo naših predaka. Ona nas podstiče da otkrijemo svoj lični ples i da ga izrazimo kroz život, čuvajući i slavivši tradiciju koja nas je oblikovala.

Ples predaka“ je umetničko delo koje nas podstiče da istražimo našu povezanost sa predcima i da pronađemo inspiraciju u njihovom nasleđu. Ona nas poziva da se kroz ples i izražavanje spojimo s dubljim slojevima naše prošlosti i da osetimo snažnu vezu koja nas povezuje sa generacijama koje su došle pre nas, a istovremeno smo svi deo Univerzuma i beskonačnog vremena i prostora.